workshops jongeren

fotografie: Barbara Kerkhof van Studio Arnhem

cursus ONTWERPEN VOOR JONGEREN Arnhem
- 12 t/m 17 jaar -

Heb je ook heel veel creaties en kledingontwerpen in je hoofd? Kom dan naar de cursus ‘ontwerpen voor jongeren’. Je leert in 5 lessen ideeën uitwerken, van schets naar patroon en van patroon tot kledingstuk.

Ontwerpen
Je speurt social media af en pluist modetijdschriften uit op zoek naar leuke ideeën, je maakt een moodboard en komt zo tot een eigen uniek ontwerp.

Patronen aanpassen
Aan de hand van een kant en klaar basispatroon ga je jouw eigen ontwerp uitwerken.

Naaien
Tot slot ga je je eigen creatie zelf naaien. Spannende zakken, bijzondere mouwen of vernieuwende sluitingen bedacht? Samen gaan we op zoek gaan naar de mooiste naai-technische oplossingen. Een mooi eindresultaat gegarandeerd!

Just for fun of als onderdeel van je portfolio voor je toekomstige mode-opleiding? Deze zomercursus is leuk voor iedereen die van mode houdt en op de middelbare school zit.

Je eigen machine meenemen hoeft niet (maar mag natuurlijk wel). Verder zijn materialen voor het moodboard en de patronen aanwezig. Wat koop je zelf? Alle andere benodigdheden als stof en fournituren (garen, plakvlieseline, rits of knopen etc). Wat je precies nodig hebt bekijken we in de les, zodat je precies weet hoeveel en wat je moet kopen voor jouw ontwerp.

Ben je tussen de 12 en 17 jaar en wil je meedoen aan deze workshop? Vraag je ouders om je in te schrijven, want als je onder de 18 jaar bent heb je toestemming nodig van je ouders. Ze kunnen een mail sturen naar: nathali@destiksteek.nl of via de oranje button 'aanmelden zomercursus'.

 • data: op aanvraag
 • prijs: €85,00 excl stof en fournituren (incl overige materialen)

fotografie: Barbara Kerkhof van Studio Arnhem

naailes voor jongeren Arnhem
- 12 t/m 17 jaar -

Wil je ook leren je eigen kleding te maken? Iedere week is er ruimte voor jouw creativiteit. In deze naailes zoek je je eigen projecten uit en ondersteun ik je in het hele proces, van idee tot eindresultaat. De les is wekelijks te volgen en wanneer het jou uitkomt. De les bestaat uit een klein groepje, dus vooraf aanmelden is een must.

 • wanneer?
  • donderdag van 18:30 tot 20:30 (VOL)
  • vrijdag (even weken) van 15:30-17:30
 • prijs excl. materialen
  • losse les: €16,50
  • Stikstekenkaart tarieven: klik hier